Projects

Project: Bringing the outside in

August 2019

by Jo Weaden

Offering views across the Thames, this four-bedroom luxury apartment, designed by Morpheus London, features a private garden room located on the top floor of the penthouse. Inspired by the outdoors, the roof terrace includes a full green wall, hanging lounge beds, a rowing machine, TV and bar.

As part of the new Chelsea Waterfront development, Morpheus London has completed a turn-key project on the sixth and seventh floor property within Compton House. The garden room acts as an extension of the outdoor terrace, combing a tranquil green space with the functionality of year-round use. Elsewhere within the river facing apartment the sky has influenced the interior, playing with bird and cloud motifs alongside organic shapes and a sense of transparency, bringing the outside in. The colour palette captures these natural hues with bursts of silver, grey, blue and gold that reference sunsets.

The former Lots Road Power Station is also part of the development designed by architect Sir Terry Farrell, with its twin chimneys, it stands as one of Chelsea’s landmark buildings. “Elements inspired by the iconic Power Station which sits next door also runs throughout the design,” says Anna Czarnowska, lead designer at Morpheus London. The view from the penthouse has inspired details throughout the apartment. “Another unique element to our design is the dining room table with legs inspired by the industrial chimneys,” remarks Czarnowska.

As part of the brief from the developers, the apartment had to encompass a neutral and light palette that would stand out from other show apartments in Chelsea Waterfront. “Building on this, our goal as a team was to create a unique interior design that will create desire for a potential buyer. It was also very important to our client that we came up with original concepts,” adds Czarnowska. The two bespoke rope hanging lounge beds set against the green faux plant wall within the garden room, add a distinct element to the apartment that creates a contemporary living space.

The apartment also features characterful dark wood flooring and internal doors. The stained timber flows into the kitchen, combined with black marble worktops and clean white units. Throughout the space golden accents have been added for a luxurious detailing. “Throughout our design we are inspired by current trends but our focus is always to create a scheme that is timeless, elegant and in keeping with the development,” says Czarnowska.

morpheuslondon.com
chelseawaterfront.com

Share:
Back to top